Ρετσίνα
Η ρετσίνα είναι το αποτέλεσμα της συνέργειας ανάμεσα στο πεύκο και το αμπέλι, τα δύο φυτά-σύμβολα της ελληνικής γης, που η ανθρώπινη επινοητικότητα ένωσε σε ένα κρασί.Το ρετσίνι προσφέρει τα αρώματά του, το σταφύλι τον χαρακτήρα του, και ο άνθρωπος, με γνώση και πάθος, τα συνθέτει. Έτσι γεννιέται ένα κρασί μοναδικό, που μας ταξιδεύει στις απαρχές της οινοποιίας και στη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με το κρασί.
To Πεύκο
To ρετσίνι του πεύκου Pinus halepensis είναι το μόνο είδος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της ρετσίνας. Χάρη σε μια οινοποιητική τεχνική που δεν απαντά αλλού στον κόσμο, αυτό το μοναδικό φυσικό προϊόν είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής κατηγορίας ελληνικού κρασιού, της κατηγορίας Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση.
Το Aμπέλι
Στο υψηλότερο σημείο της ζώνης της Γουμένισσας, ο ιδιόκτητος αμπελώνας μας στη Γερακώνα καλύπτει ενιαία έκταση 37 στρεμμάτων, φυτεμένος εξ ολοκλήρου με επιλεγμένο κλώνο Ασύρτικου.
Στην περιοχή αυτή, σε υψόμετρο 250 μέτρων, το Ασύρτικο εκφράζει το ιδιαίτερο terroir της περιοχής με ένταση και κομψότητα.
Ακολουθώντας πρακτικές όπως ο πράσινος τρύγος, επιτυγχάνουμε χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις περίπου 6 hl/στρέμμα.
Ο Άνθρωπος
Η ρετσίνα υπάρχει από την απαρχή του κρασιού. Αποτέλεσμα της συνέργειας σταφυλιού και ρετσινιού, που εμπεριέχει όλες τις γεύσεις και τα αρώματα ενός μοναδικού τόπου, το κρασί αυτό εξελίσσεται εδώ χιλιετίες, μέσα από τις καθημερινές στιγμές των ανθρώπων. Αυτή η διαδικασία «φυσικής επιλογής» διαμόρφωσε το ξεχωριστό στιλ και το τελετουργικό απόλαυσης της ρετσίνας, που είναι συνυφασμένο με το φαγητό, την παρέα και τη ζωηρή συζήτηση.