
KALLOS
2020
Phos
Το 2020 ήταν η σοδειά με την οποία ξεκινήσαμε να ερευνούμε μια νέα προσέγγιση στην παραγωγή της ρετσίνας: την επίδραση του τρόπου συλλογής του ρετσινιού στην ποιότητα του κρασιού. Στόχος μας ήταν η έρευνα να ρίξει φως στις ποιοτικές παραμέτρους μιας πρώτης ύλης συναρπαστικής, αλλά μέχρι σήμερα ανεξερεύνητης.
Ήδη από τα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς, ήταν ήδη φανερό ότι το ρετσίνι αειφορικής συλλογής δίνει στη ρετσίνα αρώματα που σπάνια συναντάμε σε ένα κρασί.
Αλκοόλ: 13,3%
Σάκχαρα: 2,2 g/L
Πτητική οξύτητα: 0,41 g/L
Ολική οξύτητα: 5,8 g/L
pH: 3,20
Σταφύλι: Ασύρτικο από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα στην περιοχή Γερακώνα της Γουμένισσας. Απόδοση 6hl/στρέμμα.
Ρετσίνι: Ρετσίνι από πεύκα Pinus halepensis που έχει συλλεγεί με αειφορικό τρόπο από δάση της Χαλκιδικής, της κεντρικής Εύβοιας και της Κορίνθου.