Η σοδειά του 2022 ανέδειξε, μέσα από την επιστημονική μας έρευνα, μια νέα πτυχή του terroir της ρετσίνας: το μοναδικό μικροκλίμα του ρετσινιού.

Ρετσίνια που συλλέγονται με αειφορικό τρόπο εμφανίζουν έντονες διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον τόπο προέλευσης.

Αυτή η ανακάλυψη μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια εξειδικευμένη σειρά κρασιών μικροοινοποίησης με μοναδική πολυπλοκότητα και αρώματα που συνδέονται αυθεντικά με τον τόπο προέλευσης της πρώτης ύλης.

Αλκοόλ: 13,6%

Σάκχαρα: 2,3 g/L

Πτητική οξύτητα: 0,38 g/L

Ολική οξύτητα: 6,5 g/L

pH: 3,21

Σταφύλι: Ασύρτικο από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα στην περιοχή Γερακώνα της Γουμένισσας. Απόδοση 6hl/στρέμμα.

Ρετσίνι: Ρετσίνι που έχει συλλεγεί με αειφορικό τρόπο από πεύκα Pinus halepensis που βρίσκονται στην ενδοχώρα της περιοχής των Μεγάρων Αττικής.

Αλκοόλ: 13,5%

Σάκχαρα: 2,1 g/L

Πτητική οξύτητα: 0,36 g/L

Ολική οξύτητα: 6,8 g/L

pH: 3,20

Σταφύλι: Ασύρτικο από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα στην περιοχή Γερακώνα της Γουμένισσας. Απόδοση 6hl/στρέμμα.

Ρετσίνι: Ρετσίνι που έχει συλλεγεί με αειφορικό τρόπο από πεύκα Pinus halepensis που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή της Ελάνης, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.  

    1979WINES

    Γερακώνα 61300, Γουμένισσα, Κιλκίς

    info@1979wines.gr

    el